сряда 08, юли 2020г.
Текущи новини
Дата на публикуване: 29.10.2019г.
Кратък текст на новината:

29.10.2019 г. - посещение в Средно училище "Христо Ботев" гр. Оряхово във връзка с Европейската седмица на професионалните умения


Съдържание на новината:

На 29 октомври 2019 г. група ученици от 5., 6. и 7. клас от Основно училище "Христо Ботев" с. Остров посети Средно училище "Христо Ботев" гр. Оряхово, във връзка с Европейската седмица на професионалните умения и организирания за целта "Ден на отворените ученически работилници".

Учениците от средното училище запознаха гостите си с изучаваните от тях професии и специални предмети, както и с това какви компетентности придобиват в процеса на обучението си.

След резюмето и презентацията на домакините, гостуващите ученици бяха разделени на екипи, които трябваше да реализират дейности, като служители на фирми - да изготвят вътрешни правила на предприятията/институциите, в които работят - относно вътрешен трудов ред, униформи, работно време и т.н.

Всеки екип избра свои мениджъри, които да представят резултатите от работата.

Благодарим на директора на СУ "Христо Ботев" гр. Оряхово - г-жа Силвия Михайлова и на г-жа Петя Гергова, учител по професионална подготовка, за посрещането и организацията на работилницата - и приятна, и полезна за учениците от по-малките класове.

 


Публикувано от:
инж. Костова, Елена
Старши учител по природни науки