Главна / Новини

Новини

 • 18.04.2016

  Състезание в IV клас

  Дата на публикуване:18.04.2016г.

  Математика, ура!

  С голям ентусиазъм и с немалка доза креативност, на 18 април 2016 година госпожа Юлия Малкетова, старши учител, организира състезание „Математика, ура!“ за своите възпитаници от IV клас в ОУ „Христо Ботев“ с. Остров, като превърна един час по математика в незабравимо изживяване.

  Събитието беше много вълнуващо, полезно и интересно. Оценявани от тричленно жури, четвъртокласниците показаха знания и умения за работа с естествени числа, с аритметичните действия, пребориха се с текстови задачи и неотменно даваха всичко от себе си, за да получат максимални точки, водещи към победата.

  Освен подготвените задачи, пред присъстващите жури и гости, ученици от IV клас, влезли в ролята на изследователи, демонстрираха как математиката е пряко свързана със заобикалящата ни среда, с живота на хората. Използвайки реални обекти и известни факти, четвъртокласниците представиха свои математически модели и задачи, които се оказаха крайно интересни.

  Разбира се, на състезание – като на състезание. След пресметнати точки, след обективно изведен резултат, директорът на училището връчи златни, сребърни и бронзови медали на отборите, заели призовите места, а председателят на журито – госпожа Лиляна Кременска, старши учител, преподаваща математика в прогимназиален етап, раздаде предметни награди на всяко дете.

  Поздравления за нестихващото вдъхновение на госпожа Юлия Малкетова. За пореден път тя и нейните ученици споделиха приятни емоции в училище, показаха на присъстващите родители своите знания и дадоха заявка за едно сравнително добро ниво по математика.

  Лидия НИКОЛОВА, Директор на ОУ „Христо Ботев“ с. Остров

  Публикувано от:
  Кременска, Лиляна
  Старши учител по математика