събота 13, юли 2024г.
Отличия и награди
Дата на публикуване:22.05.2023г.
Кратък текст на съобщението:

Награждаване на образователни и културни институции в Община Оряхово по повод 24 май - денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност


Съдържание на съобщението:

По повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, на 19 май 2023 г. Община Оряхово за поредна година организира мероприятие в парк "Щурците", с което да засвидетелства почитта и благодарността си към просветните и културните дейци от населените места в общината.

Събитието откри господин Росен Добрев - кмет на Община Оряхово. Той изрази удовлетворението си от постигнатото и надеждата, че на плещите на присъстващите се крепи духът на науката, на просвещението и на културата.

Събрани на едно място - кметове на населени места, директори на образователни и музейни институции, педагогически специалисти, секретари и председатели на читалища - всички почувстваха уважението към своя труд.

Всяка институция получи грамота, а за тези от тях, за които 2023 година е юбилейна, бе подготвен и плакет по повод предстоящия празник - един от най-светлите, тачени в Република България, както и подарък за служителите, уважили поканата за събитието - флаш памети с тематичен надпис.

След официалната част и награждаването за труда и всеотдайността на последователите на онези, които продължават да сеят светлина в душите на малки и големи, събитието продължи с концерт на група „Диана експрес“ - за доброто настроение на присъстващите.

За пореден път ежегодната тематична вечер се превърна в истински празник за просветниците и за културните дейци, в чиято чест бе организирана.

Искрени благодарности екипът на Основно училище "Христо Ботев" с. Остров изказва към община Оряхово, към г-н Р. Добрев като нейн ръководител, към г-жа Христина Цонева, секретар на общината, към г-жа Габриела Велкова, главен специалист "Култура, спорт и туризъм", а така също и към г-н Мартин Войков, главен експерт "Образование".

Прикачен файл: изтегли

Публикувано от:
Тотова, Татяна
Старши учител по музика