понеделник 05, декември 2022г.
Текущи новини
Дата на публикуване: 16.11.2022г.
Кратък текст на новината:

16 ноември - Отбелязване на деня на толерантността в Основно училище "Христо Ботев" с. Остров


Съдържание на новината:

На 16 ноември отбелязваме Международния ден на толерантността, провъзгласен за такъв през 1996 г., с подписана от ООН декларация.

Съгласно плана за дейността на Основно училище "Христо Ботев" с. Остров за учебната 2022-2023 година, ученици и служители участваха с разнообразни дейности, чрез които да демонстрират своята търпимост и съпричастност към всеки човек. С организирана изложба на апликации, учениците от 1. до 7. клас показаха, че в ежедневието не липсват и добрите думи и дела. Коридорите на училището се изпъстриха с разноцветни балони с призиви за толерантност, за разбирателство, за обич. 

През целия ден, всяко междучасие бе огласено от песни и танци, като най-активните сред учениците бяха най-малките - първокласниците. Техният "химн на класа", песента "Хвърчило" и специалната хореография към него, създадена от класния ръководител г-жа Б. Величкова, старши учител - начален етап, допринесоха за усмивките на всички ученици и работещи в образователната институция.

С тематична презентация, организаторите на мероприятията - г-жа Анелия Богданова, учител - начален етап, г-н Сашо Стоянов, учител по математика, г-жа Силвия Райнли, учител по английски език и г-жа Ивалина Асенова, образователен медиатор, въвлякоха учениците от прогимназиален етап в дискусия, дала отговори на въпроси като: "Можем ли да сме толерантни и състрадателни?", "Как можем да помогнем?" и др. Сериозни тълкувания породи и видеото "Hello", което доведе до размисли за това, че една простичка дума може да промени света.

Материали са публикувани в раздел "Добри практики", а снимки - в раздел "Галерия" на този сайт.

 


Публикувано от:
Стоянов, Сашо
Учител по математика